Information of Novo Mesto 2. liga futsal

Competition

Name
Novo Mesto 2. liga futsal
Sport
Soccer 5
Season
2019
Category
Člani 4+1
Start date
01/06/2019 09:00
End date
03/09/2019 15:00

Game days

Game days
Sunday

Description

ZAVOD ZA ŠPORT, KULTURO, TURIZEM IN MLADINO NOVO MESTO

REKREACIJSKA LIGA MALEGA NOGOMETA V DVORANI 2019


Tekmovanje v dvoranskem nogometu obsega 1. in 2. ligo, ki sta bili določeni glede na lestvico lanske občinske rekreacijske lige malega nogometa v dvorani.

V ligi nastopajo tekmovalci na lastno odgovornost oz. na odgovornost staršev, v kolikor so mladoletni.

Tekmovanje bo potekalo po enokrožnem liga sistemu v Športni dvorani Marof. V 1. ligi po končanem rednem delu tekmovanja prvo uvrščeni ekipi prve lige odigrata tekmo za prvaka, tretje in četrto uvrščena ekipa pa tekmo za tretje mesto rekreacijske lige. Peto in šesto uvrščeni ekipi odigrata tekmo za peto mesto, sedmo in osmo uvrščeni pa za sedmo mesto. Tekmovanje v drugi ligi se z enokrožnim liga sistemom zaključi.

S prijavo v rekreacijsko ligo ste sprejeli določila pravilnika ORNL.

Vsaka ekipa je dolžna pred tekmo sodniku pokazati registracijski list. V primeru, da je ekipa sestavljena iz dveh ekip ORNL, pa oba registracijska lista.

Rekreacijska liga bo potekala v skladu s pravili NZS za mali nogomet v dvorani (futsal) ter nekaterimi posebnimi določili.

Igralni čas je 2 x 15 minut, odmor je 2 minuti. Na začetku tekme je na igrišču lahko največ 5 igralcev, med tekmo pa najmanj 3.

Le vratar sme nastopiti v dolgih športnih hlačah. Vratar lahko prejeto žogo, ko igra traja, z rokami vrže direktno preko sredinske črte, vendar ne more direktno doseči zadetka. V kolikor vratar prejme žogo med igro in jo brcne z nogo, pa lahko direktno doseže zadetek. Vratar lahko žogo vrže preko sredine igrišča tudi pri vmetavanju od vrat (žoga je bila v gol-outu). Vmetavanje mora biti opravljeno z roko. Vratar ne sme z žogo igrati več kot 4 (štiri) sekunde naenkrat (ne glede na to, ali jo vodi, preigrava, se jo dotika, jo stiska, drži z rokami ali nogami ali pri vmetavanju iz gol-outa). Vratar ne sme prijeti žoge z roko, če mu jo je namerno podal soigralec med igro, iz outa ali kota. Vratar lahko po tem, ko je žoga v igri, dobi žogo vrnjeno od soigralca in z njo igra z vsemi deli telesa, razen z roko, če je prej prešla sredinsko črto oziroma se jo je dotaknil nasprotnik. Vratar na svoji polovici igrišča ne sme zadrževati žoge več kot 4 (štiri) sekunde, na nasprotnikovi polovici jo lahko obvladuje neomejeno.

Rumeni karton pogojuje izključitev dve minuti, rdeči pet minut. Izključeni igralec (rdeči karton) ne more več sodelovati v igri (tekmi) in mora zapustiti igrišče (oditi v garderobo). Po petih minutah ga lahko v moštvu nadomesti igralec z rezervne klopi. Ob prejetem zadetku se ekipa popolni. Izključitve (rdeči karton) se kaznuje s prepovedjo igranja najmanj na naslednji tekmi.

Iz začetnega udarca ni mogoče neposredno doseči zadetka. Pri izvedbi outa, kota, prostih oz. kazenskih udarcev morajo biti nasprotni igralci oddaljeni od žoge vsaj 5 metrov. V nasprotnem primeru sledi opomin igralcu, ki stoji preblizu. Pri ponovnem opominu sledi izključitev. Moštvo ima ob izpolnjevanju pogojev za izvajanje prostega udarca 4 (štiri) sekunde časa, če ga v tem času ne izvede, bo sodnik dosodil neposredni prosti strel za nasprotno moštvo.

AKUMULIRANI PREKRŠKI: Ob šestem in vseh naslednjih prekrških se izvaja kazenski strel brez postavitve živega zidu z 10 metrov oziroma s kraja prekrška. Kvota prekrškov velja za vsak polčas posebej. Tudi v primeru puščanja prednosti se upošteva, da je bil storjen akumulirani prekršek, brž, ko je žoga izven igre.

Menjave so ''leteče'', njihovo število je neomejeno. Menjave igralcev potekajo v označenem prostoru pri sredini igrišča, na strani, kjer so rezervne klopi in zapisnikarska miza. Če ekipa menja igralce zunaj označenega prostora, jo bo sodnik opomnil in ob ponovitvi napake kaznoval igralca, ki je vstopil v igro. Vratar se lahko zamenja le ob prekinitvi igre.

Po treh minutah čakanja na drugo ekipo je tekma končana z rezultatom 3 : 0 za ekipo, ki je na igrišču.

Prvak rekreacijske lige malega nogometa v dvorani je prvo uvrščena ekipa prve lige. Za naslednjo sezono pa velja, da iz prve lige izpadeta dve ekipi. Prvo in drugo uvrščena ekipa druge lige se uvrstita v 1. ligo. V primeru, da se v naslednji sezoni prijavi bistveno drugačno število ekip, se upošteva končna lestvica, prosto mesto v višji ligi zavzame najvišje uvrščena ekipa nižje lige, v primeru zmanjšanja števila ekip v posameznih ligah pa se v nižjo uvrstijo najslabše uvrščene ekipe.

Files

Name Size Date
Look Zavod za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto LOGOTIP 150.85 KB 01/05/2019
Look ZŠKTM NM liga dvoranski nogomet 2019 pravilnik.pdf 114.52 KB 01/05/2019

Location

Športna dvorana Marof


Your browser was unable to load all of our website's resources. This is probably due to a firewall, a proxy or one of your browser's addons or settings.

You can press Ctrl + F5 or Ctrl + Shift + R to force your browser to reload them. If this does not work, try using a different browser or contact your system administrator or ISP to solve this problem.