Information of Ljubljana UHLSPORT Univerzitetna Futsal Liga

Competition

Name
Ljubljana UHLSPORT Univerzitetna Futsal Liga
Sport
Soccer 5
Season
2018 - 2019
Category
Člani 4+1
Gender
Co-ed
Start date
11/08/2018 15:00
End date
04/18/2019 15:00

Game days

Game days
Thursday

Description

Organizator UHLSPORT UNIVERZITETNE LIGE V DVORANSKEM NOGOMETU - FUTSAL LIGE 2018/19 je Športna zveza Univerze v Ljubljani, Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana.

POVZETEK PRAVIL UHLSPORT UNIVERZITETNE FUTSAL LIGE 2018/19

Pravila urejajo potek tekmovanja UHLSPORT Univerzitetna futsal liga (UHLSPORT UFL), ki ga organizira Športna zveza Univerze v Ljubljani (ŠZUL), vodi pa vodstvo UFL.

UHLSPORT UFL poteka večstopenjsko:
1. stopnja: ligaško tekmovanje,
2. stopnja: razigravanje.

Na 1. stopnji tekmovanja ekipe odigrajo eno krožno ligaško tekmovanje v 2 skupinah po 10 oziroma 9 ekip. Prve 4 ekipe iz vsake skupine po točkovanju se uvrstita v četrtfinale. V četrtfinalu se odigrajo izločilni boji navzkrižno. Nadaljuje se s polfinalom in finalom.

Ligaško tekmovanje bo potekalo v dveh skupinah, najboljše 4 ekipe iz lanskoletne Univerzitetne futsal lige (2017/18) so bile izžrebane v prvem bobnu, preostalih 15 pa v drugem bobnu in razporejenih po skupinah A in B.

Vodstvo UHLSPORT UFL določa koledar tekmovanja.

Vodstvo UHLSPORT UFL ima pravico do spremembe že objavljenega urnika tekem zaradi objektivnih okoliščin (študijski koledar, neposreden TV prenos, zasedenost športne dvorane oz. drugi objektivni vzroki)

O spremembi urnika mora vodstvo UHLSPORT UFL obvestiti vodje ekip katerih urnik se spreminja.

Člani ekip morajo imeti status študenta in/ali zaposlenega na članici UL, ki je ekipo prijavila. Za trenerja oziroma vodjo ekipe prej opredeljeni pogoji ne veljajo.Status študenta ima oseba, ki je vpisana (redno ali izredno) na dodiplomskem ali podiplomskem študijskem programu v študijskem letu 2018/19. Vzporedno vpisani študentje lahko v UHLSPORT UFL igrajo le za eno fakultetno ekipo.

Status zaposlenega ima oseba, ki ima sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za določen ali nedoločen čas. Število zaposlenih v ekipi je omejeno na največ 1 (enega) v kolikor je v ekipi registriranih do 11 igralcev in največ 2 (dva) v kolikor je v ekipi registriranih od 12 do 18 igralcev.

Vlogo za registracijo (izpolnjeno individualno prijavnico) igralca odda vodja ekipe pooblaščenem predstavniku ŠZUL. Igralec je registriran z objavo na spletni strani zveze. Prvi registracijski rok poteče z dnevom žreba. V prvem registracijskem roku mora ekipa registrirati najmanj 5 igralcev. Drugi registracijski rok poteče 17. februarja 2019.

Ekipo na tekmah UHLSPORT UFL predstavlja največ 12 igralcev.

Tekme se igrajo po pravilu 4 + 1, čas igranja 2 x 14 minut. Tekmovanje poteka po prirejenih futsal pravilih.

Vsaka ekipa lahko na posameznem srečanju izkoristi en 1 minutni time-out.

Ekipa lahko na polčas zbere le 3 akumulirane prekrške. Vsak naslednji prekršek se kaznuje s strelom z 10-ih metrov, brez zidu, oziroma bližje, če je prekršek storjen bližje vratom.

Vratar ne sme prejeti žoge od soigralca, ne da bi žoga najprej prešla sredinsko črto, ali da bi z njo igral nasprotnik. Vratar na svoji polovici igrišča ne sme zadrževati žoge več kot 4 (štiri) sekunde, na nasprotnikovi polovici jo lahko obvladuje neomejeno. Vratar lahko vrže žogo na nasprotnikovo polovico.

V polfinalu in finalu se čas tekem poveča na 2 x 18 minut. Prav tako se poveča število akumuliranih prekrškov na 4. Ekipi imata na voljo minutni time-out v vsakem polčasu.

Razvrstitev v skupinah se določa na osnovi osvojenih točk. Ekipe z enakim številom točk se razvrsti glede na rezultat v medsebojnem srečanju in po doseženih golih v vseh tekmah. V primeru enakega števila točk in golov se izvede žrebanje.

Igralca, ki se kaznuje z rumenim oziroma rdečim kartonom tako, da posamezna kazen pomeni:

1.rumeni karton: 2 minuti izključitve,
2. 2 rumena kartona oz. rdeči karton: 2 minuti izključitve in izključitev do konca tekme in prepoved igranja na naslednji tekmi,
3. Direktni rdeči karton: 3 minute izključitve in izključitev do konca tekme in prepoved igranja ene tekme oziroma če gre za hujšo kršitev tudi več.

Vodstvo UHLSPORT UFL lahko iz nadaljnjega tekmovanja izključi ekipo ali posameznika (igralca, trenerja), ki krši določila UHLSPORT UFL, moti tekmovanje ali se nešportno vede.

Prve tri uvrščene ekipe prejmejo pokale, člani ekip pa medalje: za 1. mesto zlate, za 2. mesto srebrne, za 3. mesto bronaste. Člani prvih treh uvrščenih ekip prejmejo priložnostne nagrade. Organizator bo podelil tudi pokala za MVP igralca lige, ki ga po finalni tekmi v dogovoru izberejo, kapetana finalnih moštev, zapisnikar, vodja tekmovanja in sodnik ter najboljšega strelca lige.

Files

Name Size Date
Look LOGOTIP Športna zveza Univerze v Ljubljani ŠZUL UniSport 16.25 KB 11/07/2018
Look PRAVILNIK ŠZUL UniSport Uhlsport Univerzitetna futsal liga UFL 2018/19 195.19 KB 11/08/2018

Location

Športni center Triglav, Ljubljana


Your browser was unable to load all of our website's resources. This is probably due to a firewall, a proxy or one of your browser's addons or settings.

You can press Ctrl + F5 or Ctrl + Shift + R to force your browser to reload them. If this does not work, try using a different browser or contact your system administrator or ISP to solve this problem.