Kapodol.com | Od leta 2002
10/08/2018 at 15:31 · Za Prvaka Slovenije 2017 VETERANI 35+, Za Prvaka Slovenije 2017, Ljubljana E.Leclerc U10 GibiŠport 2017/18, Ljubljana E.Leclerc U11 GibiŠport 2017/18, Ljubljana E.Leclerc U9 GibiŠport 2017/18, Grosuplje 1. zimska 2017/18, Grosuplje 2. zimska 2017/18, Hrpelje - Kozina 2017/18, Krško zimska 2018, Idrija veteranski turnir, UEFA Futsal EURO 2018, Ormož 2017/18, Ormož veterani 35+ 2017/18, Ljubljana Forca veterani, Grosuplje 2018, PTL - Posavje Travnata Liga 2018, Ivančna Gorica 1, Ivančna Gorica 2, Šentjur 2018, Šentjur veterani 2018, Laško 2018, Summer Futsal Fest Koper turnir, Vrhpoljada turnir, Krško OFL, Za Prvaka Slovenije 2018, Za Prvaka Slovenije 2018 VETERANI 40+, Grosuplje 1. zimska, Grosuplje 2. zimska
Head

Turnir ZA PRVAKA SLOVENIJE 2018 razpis


MZS - Malonogometno združenje Slovenije

vabi na

7. državno malonogometno prvenstvo Slovenije za rekreativce

 

Za Prvaka Slovenije 2018 Ljubljana

sobota, 1. december 2018


SEDMI ZAKLJUČNI TURNIR 2012 - 2018

MZS – Malonogometno združenje Slovenije www.slomalinogomet.si  vabi na 7. zaključni malonogometni turnir za rekreativnega državnega prvaka Slovenije med člani in veterani 40+.


POGOJI ČLANI

Pravico do nastopa imajo ekipe, ki so nastopale ali še nastopajo v rekreativnih malonogometnih ligah v Sloveniji v tekmovalnih sezonah 2016, ali 2016/2017, ali 2017, ali 2017/18 ali 2018 ali 2018/2019 ne glede na uvrstitev. Posamezno ligo lahko zastopa poljubno število ekip.

Ekipe so lahko sestavljene samo iz igralcev, ki so nastopali ali nastopajo v ligah za dotično ekipo.

 

POGOJI VETERANI 40+

Nastopajo lahko poljubne veteranske ekipe. Nastopanje veteranske ekipe v ligi, na tekmovanjih ali turnirjih ni pogoj. Lahko nastopajo tudi ekipe, ki ne igrajo nikjer v nobenih tekmovanjih.

Pravico do nastopa imajo vsi državljani Republike Slovenije rojeni leta 1978 ali starejši.


OMEJITVE

Zaključni turnir je namenjen rekreativnim amaterskim igralcem in sledi pravilom za amaterje evropske malonogometne zveze EMF - European Minifootball Federation. Pravice nastopa nimajo igralci, ki so v tekmovalnem letu 2017/2018 (1. julij 2017 do 30. junij 2018) bili registrirani ali nastopajo v 1. slovenski nogometni ligi. Igralci, ki igrajo v 2. slovenski nogometni ligi ali 1. slovenski futsal ligi lahko nastopajo, če so zaposleni v organizacijah izven nogometa in to lahko dokažejo (Pogodba o zaposlitvi). Enake omejitve veljajo tudi za igralce, ki so bili registrirani v ligah izven Slovenije s tem, da nimajo pravice nastopa tudi igralci, ki so v tujini registrirani v klubih v 2. in 3. nogometni ligi.

Organizator lahko zahteva od ekipe spisek prijavljenih igralcev v ligi, ki je podlaga za prijavnico.

Ekipa nastopa lahko z igralci, ki so nastopali za isto društvo oziroma isto ekipo v drugih ligah, tekmovanjih ali turnirjih, če organizator predhodno pisno po e-pošti odobri njihov nastop.

Pritožbe posamezne ekipe v povezavi z igralci nasprotnega moštva ali katere druge pritožbe se z zapisnikom vloži na Info točki turnirja do 5 minut po zaključku medsebojne tekme s plačilom kavcije 100€, ki se v primeru pozitivno rešene pritožbe vrne ekipi.

Organizator si pridružuje pravico omejiti ali dovoliti nastope posameznikov in ekip ne glede na zgornje omejitve. O omejitvah in dovoljenjih odloča organizator samostojno ali v sodelovanju z organizatorji lig, turnirjev in drugih tekmovanj.


TERMIN IN LOKACIJA

Igralni dan zaključnega turnirja »Za Prvaka Slovenije 2018« je sobota 1. decembra 2018. Izvedba bo predvidoma potekala v enem dnevu, s predvidenim pričetkom ob 9. uri in zaključkom ob 22h. Lokacija igranja je v Ljubljani, v hali z umetno travo.


SISTEM TEKMOVANJA ČLANI IN VETERANI

Predvidoma bodo ekipe razdeljene v skupine po 4. Vsaka ekipa odigra 3 tekme v skupini po principu vsak z vsakim. Nato sledi knock-out faza za prvo dve uvrščeni ekipi v skupini.

Končni sistem tekmovanja se bo določil, ko bo znano končno število ekip in po posvetu z vodji ekip.


PRAVILA

Sistem igranja je 5+1 na umetni travi, z nogometno žogo velikosti 5 (odbojna). Igralni čas se bo določil glede na sistem tekmovanja. Igrišče je velikosti 40x20m z 1m višine ograje (ni avta)  na gole velikosti 4x2m po pravilih EMF - Evropske malonogometne zveze za evropska prvenstva EMF EURO in ligo prvakov EMF Champions League.

Igranje z nogometnimi kopačkami brez kovinskih čepov je dovoljeno. Ščitniki so priporočljivi.

Kajenje na območjih z umetno travo ni dovoljeno zaradi morebitnih poškodb umetne trave. Ekipo, katere član bo kadil na umetni travi, se kaznuje z denarno kaznijo 50€. Dokler se denarna kazen ne poravna, ekipa nima pravice nadaljevanja igranja.

Ekipa mora imeti enotne drese, ki so označeni s številkami poljubne velikosti na poljubni lokaciji dresa (spredaj ali zadaj ali na rokavih). Ekipa mora imeti obvezno rezervno majico ali dres v drugačni barvi kot osnovni dres. Tudi ta mora biti na nek način oštevilčen z istimi številkami kot osnovni dres. Kapetan ekipe mora nositi kapetanski trak.

Isti igralec ne sme igrati za dve ekipi hkrati.

Avt se izvaja z roko, gol avt z nogo. Oddaljenost nasprotnega igralca pri izvajanju avta je minimalno 1m. Ob vseh ostalih prekinitvah je oddaljenost minimalno 5m. Vratar lahko pri izvajanju gol avta žogo brcne čez sredino igrišča in doseže zadetek. Vratar lahko prečka sredino.

Rumeni karton ne pomeni izključitve 2 minuti. Drugi rumeni karton pomeni rdeči karton. Rdeči karton pomeni igranje brez igralca 5 minut ne glede na število prejetih zadetkov, igralčeva prepoved igranja do konca tekme ter disciplinska kazen prepovedi igranja naslednje tekme. Rumeni kartoni se ne prenašajo iz tekme v tekmo. Višino nadaljnjih kazni za rdeči karton določa organizator glede na okoliščine.

V primeru istega števila točk več ekip se razvrsti ekipe tako, da je višje uvrščena tista ekipa, ki je bila boljša v medsebojnih srečanjih. Če po tem pravilu ni možno določiti vrstnega reda odloča gol razlika, nato število danih golov, nato razvrstitev na jakostni lestvici MZS in na koncu žreb.

V primeru neodločenega izida v tekmah na izpadanje se ne izvajajo kazenski streli ampak je v veljavi pravilo Zlatega gola. Ekipa, ki prva doseže gol v dodatku Zlatega gola je zmagovalec. Pravilo Zlatega gola je, da v primeru neodločenega izida po koncu rednega dela vsako minuto po en igralec iz vsake ekipe zapusti igrišče. Po eni minuti igranja v dodatku Zlatega gola se igra po sistemu 4+1 (pet na pet), po drugi minuti 3+1 (štiri na štiri), po tretji minuti 2+1 (tri na tri), po četrti minuti in do konca tekme se igra po sistemu 1+1 (dva na dva). Menjave igralcev vključno z vratarjem se lahko izvajajo ob vsakokratni menjavi igralnega sistema. Po koncu rednega dela in pred začetkom igranja dodatka Zlatega gola se naredi kratek premor in izvedbe žreb s katerim se določi kateri ekipi pripada začetni udarec (žreb za žogo). Igralne strani ekip ostanejo nespremenjene.

Organizator si pridružuje pravico spremembe Pravil.

Turnir je rekreacijske narave zato naprošamo ekipe za rekreacijsko in korektno obnašanje. V veljavi bo pravilo ničelne tolerance do nekorektnega obnašanja. Ekipe z nekorektnim obnašanjem ali posamezniki znotraj ekipe bodo odstranjene iz tekmovanja.

Prijavljeni člani ekip (igralci, trener, vodja ekipe, spremljevalci), ki bodo morebiti pod vplivom alkohola ali se bodo nekorektno obnašali bodo imeli prepovedan dostop na igrišče oziroma bodo iz njega odstranjeni.

Vsi udeleženci turnirja ter spremljevalci dovoljujejo uporabo posnetega foto in video materiala za promocijske namene organizatorja. 

Igranje je na lastno odgovornost in samo za polnoletne.


DRUŽINE, PRIJATELJI, PODPORNIKI

Vabimo vse podpornike, družine, prijateljice in prijatelje igralcev ekip, da se pridružijo ekipam in jih spodbujajo. Najboljši navijači določene ekipe bodo prejeli nagradni kip »Najboljši navijači«.

Navijači ne smejo biti locirani poljubno ob igriščih, ampak morajo uporabljati za to posebno določene cone oziroma se nahajati izven igrišč na tribunah.


EVROPSKA LIGA PRVAKOV »EMF CHAMPIONS LEAGUE«

Zaključni turnir bo služil tudi kot povabilo ekipam, da zastopajo Slovenijo na 4. zaključnem štiridnevnem turnirju Evropske Lige Prvakov za ekipe »EMF CHAMPIONS LEAGUE 2019«, ki ga organizira evropska malonogometna zveza EMF - European Minifootball Federation www.eurominifootball.com in se bo odvijal septembra 2019 v Termah Čatež. V članski in veteranski kategoriji. Pričakuje se nastop več kot 80 ekip iz več kot 20 držav.


REKREATIVNA REPREZENTANCA SLOVENIJE

Zaključni turnir bo služil tudi kot dodatni izbor igralcev za dopolnitev rekreativnih malonogometnih reprezentanc Slovenije, ki nastopajo na evropskih prvenstvih »EMF EURO«, ki ga organizira evropska malonogometna zveza EMF - European Minifootball Federation ter svetovnih prvenstvih »WMF WORLD CUP«, ki ga organizira WMF – World Minifootball Federation.

Leta 2012 je rekreativna malonogometna reprezentanca Slovenije nastopala na krstni izvedbi evropskih prvenstev EMF EURO 2012 v Moldaviji, na drugem EMF EURO 2013 v Grčiji ter na EMF EURO 2014 v Črni Gori, kjer smo zasedli drugo mesto in postali vice prvaki Evrope. Na Hrvaškem EMF EURO 2015 smo zasedli 5. mesto ter na EMF EURO 2016 na Madžarskem 9. mesto. Na EMF EURO 2017 na Češkem smo se uvrstili med 8 najboljših v Evropi.

Letošnji sedmi EMF EURO 2018 se je odvijal avgusta v Kijevu v Ukrajini vendar se ga nismo udeležili. Aktualni evropski prvaki so reprezentanca Češke. EMF EURO poteka od 2018 na vsaki dve leti. Naslednje bo leta 2020.

Leta 2015 je bilo organizirano prvo svetovno prvenstvo v ZDA, 2017 drugo WMF WORLD CUP 2017 v Tunisu. Aktualni svetovni prvak je Češka. Tretje svetovno prvenstvo WMF WORLD CUP 2019 se bo odvilo oktobra 2019 v Perthu v Avstraliji. Slovenija imamo možnost udeležbe glede na evropsko kvoto in evropsko ranking lestvico reprezentanc na kateri smo osmi.

http://eurominifootball.com/emf-rankings

MZS in s tem Slovenija je bila leta 2012 ena izmed 12-ih držav soustanoviteljev EMF - European Minifootball Federation, ter leta 2013 na novo ustanovljene svetovne malonogometne zveze WMF - World Minifootball Federation. MZS v obeh organizacijah ekskluzivno zastopa slovenski rekreativni (amaterski) mali nogomet ter je od 2017 s svojim predstavnikom tudi član izvršnega odbora EMF. V EMF je včlanjenih 34 držav.

MZS organizira enkrat letno zaključni turnir Za Prvaka Slovenije med malonogometnimi rekreativci v kategorijah članov 18+ in veteranov 40+. Letošnja izvedba je sedma po vrsti (2012 in 2013 Radomlje, 2014 Murska Sobota, 2015 – 2017 Piran, 2018 Ljubljana)

Fotoreportaže in videe iz evropskih in svetovnih prvenstev, uradne in zabavne, si lahko ogledate na socialnih omrežjih in spletnih straneh MZS, Kapodol, EMF in WMF.


ŽREB IN PRIJAVA

Rok za prijave je četrtek 29. november 2018 do 24. ure.

Žreb bo v petek 30. novembra.


Ekipo za člane prijavite tule: https://leverade.com/l/yZa3rr

Ekipo za veterane 40+ tule:  https://leverade.com/l/oCvMvX

KLIKNETE NA GUMB "REQUEST REGISTRATION"


Online prijavnico lahko spreminjate do četrtka 29. novembra do 24h. Po tem ne bo več možno spreminjati nastopajočih igralcev in ostalih članov ekipe. Ob prihodu se bo izvajala kontrola osebnih dokumentov igralcev v povezavi z online prijavnico.

Rezultati žrebanja bodo objavljeni na spletni strani MZS www.slomalinogomet.si, MZS Facebook strani www.facebook.com/slomalinogomet in na spletni strani Kapodol www.kapodol.com.

Žreb bo delegiran in bo temeljil na nosilcih na podlagi jakostne lestvice MZS, ki se jo kreira na podlagi doseženega mesta ekipe na preteklih državnih prvenstvih. Ekipe z največ točkami iz jakostne lestvice bodo nosilci skupin. V okviru možnosti se bo upoštevalo tudi regije iz katerih prihajajo ekipe. Posledično se bo v okviru možnosti formiralo skupine tako, da bo čim manj ekip iz iste regije v isti skupini.


V prijavnino je vključeno:

  1. 10 porcij hrane
  2. 10 pijač 0,5l (brezalkoholna pijača voda/sok ali pivo)
  3. Izotonični napitek Nahrin Iso-Tea Lemon za lastno pripravo. Švicarski izdelek uravnotežene kombinacije črnega čaja (kofein), mineralnih soli, sladkorjev in vitamina C ter je odličen vir energije.
  4. Organizacija turnirja, pokali, sojenje, foto in video produkcija


Prijavnina je 160 EUR na ekipo in jo je potrebno poravnati do zaključka prijav, do četrtka 29. novembra do 24h na bančni račun izvajalca.


Za plačila do 26. oktobra 2018 (petek) je prijavnina 120 EUR.

Za plačila do 16. novembra 2018 (petek) je prijavnina 140 EUR.


Podatki za nakazilo:

Prejemnik / izvajalec: FGL, Tržaška 2, 1000 Ljubljana

Namen: »ime vaše ekipe«

Transakcijski račun: SI56 6100 0001 8448 486


NAGRADE

Posebni prehodni pokal MZS – zmagovalna ekipa

Veliki pokal v trajno last – zmagovalna ekipa

Steklena plaketa – drugo, tretje in četrto uvrščena ekipa

Medalje – igralci, trener, vodja in 3 spremljevalci prvih treh ekip (20 medalj za vsako ekipo)

Plakete – najboljši igralec, najboljši strelec, najboljši vratar, ekipa za fair play, ekipa z najboljšimi navijačiSPREMEMBE

Pridružujemo si pravico do sprememb Razpisa.


INFORMACIJE

Za več informacij smo z veseljem na voljo 24/7.

Organizator: MZS – Malonogometno združenje Slovenije

Tržaška 2, Ljubljana

Mob: 041 670 588

Izvajalec: FGL, Tržaška 2, Ljubljana

mzs@slomalinogomet.si

www.slomalinogomet.si

www.facebook.com/slomalinogomet


Vljudno vabljeni k udeležbi. Ekipe, sopotniki in navijači. Totalni mali nogomet z možnostjo obiska novoletno okrašene Ljubljane. Praznične lučke se bodo v Ljubljani prižgale v petek 30. novembra, hkrati pa se bo odprl tudi ljubljanski praznični sejem v starem mestnem jedru v Stari Ljubljani. Zelo priporočamo ogled in pokušino kuhanih vin.

 

Zaključni turnir državnega prvenstva Slovenije za rekreativce podpirajo:

DBS Inženiring napihljive hale, hale z leseno konstrukcije, umetna trava, beduin tende in pagode www.dbs-engineering.com

Europa hostel Portorož www.ehp.si

Nahrin www.nahrin.si

0 Like · 0 Comments

Like
Calendar
June 2019
SunMonTueWedThuFriSat
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Contact organizer
Send message
Follow us

Your browser was unable to load all of our website's resources. This is probably due to a firewall, a proxy or one of your browser's addons or settings.

You can press Ctrl + F5 or Ctrl + Shift + R to force your browser to reload them. If this does not work, try using a different browser or contact your system administrator or ISP to solve this problem.