Kapodol.com | Od leta 2002
03/08/2018 at 02:36 · Grosuplje 1. zimska 2017/18, Grosuplje 2. zimska 2017/18, Krško zimska 2018, UEFA Futsal EURO 2018
Head

Povzetek UEFA Futsal EURO Slovenija 2018

Za komentar preteklega UEFA Futsal EURO Slovenia 2018, ki je potekal od  30. januarja do 10. februarja v Ljubljani smo zaprosili Gregorja Židana, enega redkih, če ne edinega, slovenskih vrhunskih mednarodnih nogometašev, ki imajo veliko izkušenj tudi z igranjem futsala na najvišji tekmovalni stopnji. Po koncu nogometne kariere je namreč igral za futsal državnega prvaka 2009/10 Oplast iz Kobarida. Takole je strnil svoje zanimive misli o vsaki reprezentanci posebej:


Portugalska: Zasluženo prvaki, z najbolj atraktivno igro in nekaj ekstra igralci.

Španija: Ekipa, ki igra najbolj tipičen futsal, z veliko tekanja in kroženja žoge. Imeli so veliko sreče, da so prišli do finala.

Rusija: Stopnjevanje forme z najboljšimi tekmami proti Sloveniji in Portugalski.

Kazahstan: Ekipa s precej pridiha Brazilcev, izredno dobro igrajo z vratarjem, prava osvežitev prvenstva. Douglas Junior, ki igra z neverjetno lahkoto, je po mojem mnenju drugi najboljši igralec prvenstva takoj za portugalskim Čarovnikom Ricardinhom. 


Srbija: Čvrsti in nepredvidljivi. Za kaj več bodo morali imeti več kakovostnih igralcev in ne samo šest.

Azerbajdžan: V skupini premagali Francijo, kar jih je popeljalo v naslednji krog in je bila za njih odločilna tekma. Kljub visokem porazu proti Portugalski v četrtfinalu niso igrali slabo. Prehitro so zaostali nakar se jim igra z vratarjem ni obrestovala.

Ukrajina: Uvrstitev v izločilne boje je več kot so pričakovali. Proti Špancem v četrtfinalu realno ni bilo pričakovati zmage.


Italija: Največje razočaranje evropskega prvenstva. Če bi se uvrstili v naslednji krog, v izločilne boje, bi zagotovo pokazali boljšo igro. Imajo kvaliteto, imajo igro, vendar proti srcu Slovenije ni šlo.

Poljska: Z uvrstitvijo na prvenstvo so naredili več kot so sami pričakovali. V prvi tekmi proti Rusiji presenetili, vendar potem v odločilni tekmi proti Kazahstanu pokazali premalo.

Romunija: Niso pokazali vsega. Ekipa brez zvezdnikov. Malce zaostajajo za ostalimi reprezentancami. Proti Ukrajini vodili, potem popustili in popuščanje jih je stalo boljše uvrstitve.

Francija: Vsekakor osvežitev prvenstva. Prvič na velikem tekmovanju. Igrali dobro, manjka jim nekaj izkušenj.


Slovenija: Igrali smo zelo srčno in borbeno. Pogrešal sem vse igralce v vrhunski formi, da bi lahko premagali še Rusijo. Glede na vlaganja v futsal smo naredili optimalen rezultat. Mogoče smo preveč odvisni samo od Osredkarja in Puškarja. Po videnem sodimo takoj izza top reprezentanc, ampak ni samoumevno, da se uvrščamo na velika tekmovanja. Čaka nas še veliko dela.


0 Like · 0 Comments

Like
Calendar
December 2018
SunMonTueWedThuFriSat
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
 31     
Contact organizer
Send message
Follow us

Your browser was unable to load all of our website's resources. This is probably due to a firewall, a proxy or one of your browser's addons or settings.

You can press Ctrl + F5 or Ctrl + Shift + R to force your browser to reload them. If this does not work, try using a different browser or contact your system administrator or ISP to solve this problem.